معمولا زمانی که افراد به دنبال خرید مبلمان میروند، تمام تلاش خود را میکنند تا بهترین انتخاب را داشته باشند و یا حتی ساعت ها در فروشگاهها و گالری های مبلمان به دنبال مدل مدنظر خود میگردد. مدلی که هم از نظر کیفیت و کارایی و هم از نظر زیبایی مطابق سلیقه و علاقمندی آنها باشد. یکی از عواملی که در کیفیت مبل خریداری شده، نقش اصلی را اجرا میکند پارچهی مبلمان است.
جدا از این موضوع برخی از افراد تصمیم میگیرد تا پارچهی مبلمان قبلی خود را که دچار خرابی یا پارگی شده است را تعویض کنند و به راهنمایی نیاز دارند تا بتوانند بهترین تصمیم را برای انتخاب پارچهی جدید بگیرند.
پس ما تصمیم گرفتیم راهنمایی برای خرید انواع پارچهی مبلمان تهیه کنیم تا در زمان انتخاب و خرید آشنایی بهتری با پارچههای گوناگون داشته باشید و بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. پس اگر به دانستن این موضوع علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
درباره ی پارچهی مبلمان بیشتر بدانیم...
پارچههایی که برای مبلمان مورد استفاده قرار میگیرند، بسیار متنوع و گوناگون هستند. این پارچه ها در طرحها و رنگهای متفاوتی در بازار موجود هستند.
اما از نظر جنس، تمام آنها در دسته بندی زیر خلاصه میشوند:
پارچههای طبیعی : این دسته از پارچه ها از الیاف طبیعی مانند پنبه، پشم، کتان، چرم و یا ابریشم ساخته شده اند.
پارچههای مصنوعی : الیافی که برای ساخت این نوع پارچهه مورد استفاده قرار میگریند از جنس نایلون، پلی استر و یا ویسکوز هستند.
پارچههای ترکیبی : این دسته از پارچهها همانطور که از نامش مشخص است، ترکیبی از هر دو پارچهی طبیعی و مصنوعی میباشد.
در ادامه قرار است به صورت کلی در مورد هرکدام از آنها توضیحاتی را ارائه دهیم.
انواع پارچههای طبیعی برای مبلمان
.پارچهی پنبهای
یکی از متداول ترین انواع پارچهای که برای ساخت روکش مبل مورد استفاده قرار میگیرد، پارچهی پنبهای است. ممکن است شما این نوع پارچه را با نام نخی نیز بشناسید. معمولا به دلیل نرمی این نوع پارچه و همچنین استحکام و دوام بالا، بیشتر کاربرد در ساختمان مبلمان را دارد.
جدا از آن نگهداری از پارچهی نخی برای مبلمان بسیار راحت است و تنها کاری که برای تمیز کردن آن باید انجام دهید، استفاده از یک پارچهی تمیز به همراه شویندهی مناسب است. از لحاظ مقاومت میتوانیم بگوییم که این پارچه در برابر سایش مقاومت خوبی دارد به همین دلیل در مبلهای راحتی که انتظار میرود زیاد مورد استفاده قرار میگیرند، کاربرد بیشتری دارد.
نکتهی منفی در مورد پارچههای نخی برای مبلمان این است که به دلیل طبیعی بودن الیاف نسبت به سایر پارچهها رنگ خود را زودتر از دست میدهد و ممکن است سریعتر چروک شود.
2.پارچهی پشمی
پارچهی پشمی از قدیمیترین انواع پارچه است که در ساخت مبلمان مورد استفاده قرار میگیرد و امروزه استفاده از آن نسبتا منسوخ شدهاست. مبلمانی که این نوع پارچه را دارند بیشتر برای محیط های سرد کاربرد دارند. اما در مقابل این نوع پارچه دارای بافت بهشدت لطیفی است که قابلیت کشش و مقاومت بالایی نیز دارد.
اگر در خانهی خود حیوان خانگی یا کودک خردسال داشته باشید، باید به این نکته دقت داشته باشید که تمیز کردن این نوع پارچه کار راحتی نیست!
3.پارچهی کتان
معمولا پارچهی کتان شباهت زیادی به پارچهی نخی( پنبهای ) دارد. پارچهی کتان از نظر بافت کاملا یکدست است و اگر به آن نگاه کنید متوجه حالت درخشان پارچه خواهید شد.
این پارچه در برابر بافت یکدست و زیبایی که دارد متاسفانه اگر دچار کثیفی شود، تمیز کردن آن کار راحتی نیست. همچنین امکان سایش پارچه نیز وجود دارد و زیاد بهعنوان رو مبلی توصیه نمیشود.
4.پارچهی چرمی
معمولا مبلهایی که پارچهی چرمی دارند در دو دسته قرار میگیرند. ممکن است رویهی آنها از چرم مصنوعی یا از چرم طبیعی باشد.اما در کل این نوع پارچه برای مبل سبب میشود تا فضا به حالت رسمی تری دیده شود و همچنین محیط را به صورت جذاب تری نشان میدهد.
یکی از ویژگیهای خوب این نوع پارچه برای مبلمان این است که آب در آن نفوذ پیدا نمیکند و بنابراین اگر چیزی روی آن ریخت، لازم نیست تا نگرانی داشته باشید. چرا که به راحتی میتوانید آن را تمیز کنید.
اما اگر اجسام تیز مانند قیچی یا چاقو وارد بدنهی مبل شود میتواند سبب پارگی و آسیب به آن شود. به عنوان آخرین نکته نیز باید گفت در زمان انتخاب این نوع پارچه برای مبلمان شما محدود به انتخاب رنگهای خاص و کمی هستید.
انواع پارچههای مصنوعی برای مبلمان
.پارچهی ریون
اگر به دنبال خرید یک مبل با پارچهی سبک هستید یا میخواهید روکش مبلمان خود را تعویض کنید، پارچهی ریون انتخاب مناسبی است.
پارچهی ریون علاوه بر مقاومت بالایی که دارد، قابلیت ارتجاعی دارد. اما این پارچه در برابر مزایای خوبی که دارد اندکی لغزنده است و در برابر چروک شدن و رطوبت نیز مقاومت ندارد.
2.پارچهی نایلونی
تا به حال تمام پارچههایی که معرفی کردیم، از نظر مقاومتی همگی در رتبهی بالایی قرار دارند اما اگر به دنبال پارچهای هستید که نسبت به تمام مدلهای معرفی شده، مقاومت بهتری داشته باشد پارچهی نایلونی بهترین انتخاب است. مقاومت این پارچه در برابر سایش و کشیده شدن زیاد است و همچنین در برابر رطوبت نیز مقاومت بالایی دارد. اما باید دقت داشته باشید که نباید این نوع مبل را در برابر نور خورشید قرار دهید.
3.پارچهی پلی استر
به عنوان آخرین پارچه برای مبلمان که قصد معرفی آن را داریم، به پارچهی پلی استر اشاره میکنیم.در مقایسه با پارچهی نایلونی این نوع پارچه مقاومت خوبی در برابر نور خورشید و چروک شدن دارد. پس می تواند انتخاب عاقلانه ای باشد. چرا که به همان اندازه نیز مقاومت دارد و جدا از آن وزن سبکی نیز دارد.
به عنوان نتیجهگیری باید گفت که…
در این مقاله ما سعی کردیم به طور کامل دربارهی پارچهی مبلمان صحبت کنیم و از ویژگیهای هریک از آنها صحبت کردیم. بهتر است تا شما قبل از خرید مبلمان جدید در این مورد اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید و مبلمانی را انتخاب کنید که تا مدت ها بتوانید از آن استفاده کنید و مشکلی برای آن ایجاد نشود.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.
شـرکت رافـل با سـابقه بیش از نیمقـرن فـعالیت در عـرصه هنر صنعت مبلمان.